In de strategische visie staan de doelen die de nieuwe gemeente in de komende jaren wil bereiken. Ook staat er in de visie wat voor gemeente we willen zijn en waarin we ons onderscheiden. Dit bepaalt de manier waarop we onze doelen willen bereiken. Uw wensen en ideeën zijn daarin belangrijk voor ons.

Waarom meedenken?

Bent u een inwoner, ondernemer of (maatschappelijke) organisatie uit Brielle, Hellevoetsluis of Westvoorne? Dan willen we graag weten hoe we u als nieuwe gemeente het beste van dienst kunnen zijn. Ook zijn we benieuwd hoe we volgens u het beste kunnen omgaan met onze omgeving. Vragen die daarbij horen, zijn bijvoorbeeld:

• Welke ambitie zou onze nieuwe gemeente volgens u moeten hebben?
  • Wat zijn wensen, ideeën en beelden bij onze nieuwe gemeente?
  • Waar zou de nieuwe gemeente zich in moeten onderscheiden?

Het ‘Toekomstbeeld 2030 Voorne aan Zee’

Een van de bouwstenen voor de strategische visie is het toekomstbeeld voor de nieuwe gemeente. Het ‘Toekomstbeeld 2030 Voorne aan Zee’. De afgelopen periode hebben alle inwoners kunnen meedoen via de Toekomstwijzer net als de ondernemers. Daarnaast zijn er digitale dialoogsessies geweest met maatschappelijke organisaties en ondernemers.

De uitkomsten gebruiken we om te kijken wat iedereen belangrijk vindt. En hoe dat een nieuw toekomstbeeld oplevert. Een toekomstbeeld op maat gemaakt voor de nieuwe gemeente Voorne aan Zee. Het ‘Toekomstbeeld 2030 Voorne aan Zee’. Dit toekomstbeeld is straks van iedereen.

Strategische visie

Het toekomstbeeld is een van de onderdelen van de strategische visie. Deze visie verwachten we eind september af te hebben.

Bouw mee aan Voorne aan Zee

Samen met u willen we blijven bouwen aan de nieuwe gemeente Voorne aan Zee. De aankomende periode tot de nieuwe gemeente start op 1 januari 2023. Op verschillende momenten in het proces kunt u, als inwoner, ondernemer of maatschappelijke organisatie, meedenken.

Lees hier de mogelijkheden en denk mee!