De Toekomstvisie Voorne aan Zee 2030 is vastgesteld. U kunt hier in de lokale huis aan huis bladen op de gemeentepagina's van uw gemeente meer over lezen.

Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne gaan vanaf 1 januari 2023 samen verder als één nieuwe gemeente: Voorne aan Zee. Dat is omdat een
grotere gemeente belangrijke dingen voor inwoners en ondernemers beter kan regelen. Bijvoorbeeld de omslag naar het gebruik van duurzame energie, de zorg en goede dienstverlening. Vaak is er niet genoeg geld om het als kleine gemeente allemaal zelf te doen. Een ander voordeel is dat er door de landelijke- en regionale politiek beter geluisterd wordt naar één grotere gemeente.

Maar wat betekent die fusie? En wat voor gemeente wil Voorne aan Zee in 2030 zijn? Dat hebben we aan veel mensen uit de drie gemeenten gevraagd. Inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties, raadsleden, collegeleden, ambtenaren en deskundigen van buiten hebben meegedacht, meegepraat en meegewerkt.

Deze informatie staat in de Toekomstvisie Voorne aan Zee. Graag vertellen we daar meer over. In het kort kunt u deze informatie lezen in de brochure. Wilt u graag de hele Toekomstvisie lezen dan kan dat hier

Het Toekomstbeeld Voorne aan Zee 2030 kunt u hieronder in een korte animatie bekijken.