Vincent Florijn is vanaf 1 april 2022 kwartiermaker / beoogd gemeentesecretaris van de nieuwe gemeente Voorne aan Zee. Deze gemeente ontstaat per 1 januari 2023 door fusie van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne. De periode tot 1 januari fungeert de heer Florijn als kwartiermaker van de nieuwe organisatie. Het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders dat in januari aantreedt, is verantwoordelijk voor zijn benoeming tot gemeentesecretaris. 


Zijn taak is het in goede banen verder leiden van de samenvoeging van de drie ambtelijke organisaties van de huidige drie gemeenten en het opbouwen van de nieuwe organisatie. Als gemeentesecretaris is hij algemeen directeur van de organisatie en wordt hij de eerste adviseur van het toekomstige college.  

Ervaring

De heer Florijn heeft vanaf 2018 verschillende opdrachten op het gebied van reorganisatie/organisatie-ontwikkeling uitgevoerd als algemeen directeur en eindverantwoordelijke. Daarvoor werkte hij onder andere als secretaris van Hoek van Holland en Delfshaven en als gebiedsdirecteur bij de deelgemeente Feijenoord.