Bouwt u verder mee aan Voorne aan Zee?

Vanaf 1 januari 2023 gaan de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne fuseren en vormen dan samen de gemeente Voorne aan Zee. We zijn op weg naar een nieuwe gemeente op Voorne Putten. Vanzelfsprekend heeft de nieuwe gemeente ook een nieuw logo en huisstijl nodig.

In een eerder gehouden onderzoek gaven inwoners aan graag een gezonde gemeente te willen met veel natuur om te fietsen, wandelen en watersporten. In de nieuwe gemeente blijft elk dorp en elke wijk zichzelf en er is aandacht voor geschiedenis en cultuur. Voor de economie zijn toerisme en recreatie belangrijk.

Eigenschappen die hierbij horen zijn: verbindend, historisch, veerkrachtig, persoonlijk. En samen zorgen deze eigenschappen voor een gevoel van trots. We hebben twee verschillende logo’s ontwikkeld die deze eigenschappen hebben.

De naam van de nieuwe gemeente is al even bekend, maar hoe het eruit gaat zien is nog in ontwikkeling. Daar hebben we wel al over nagedacht en we zijn erg benieuwd naar uw mening. We willen u twee logo’s presenteren. We geven graag eerst wat uitleg over de gedachte achter de ontwerpen.

Logo 1

Logo keus voor gemeente Voorne aan Zee i.o.

Logo 2

Logo keus voor Voorne aan Zee i.o.

Uitleg logo 1

In het eerste logo dienen de krachtige kenmerken uit onze woonplaatsen als inspiratie. Denk aan de karakteristieke architectuur, het alom aanwezige water en de fraaie vestingen.

De vorm van de letter V verwijst subtiel naar een ravelijn, als onderdeel van de vestingwerken. De golvende lijn heeft meerdere betekenissen. Het is een verbindend element (als een soort puzzelstukje) tussen plaatsen die de gemeente Voorne aan Zee vormen. De vorm komt terug in de historische architectuur. Water is het kenmerk wat ook alles verbindt. Het weerspiegelt de zee, meertjes en binnenwateren.

Het vaandel geeft een historische en gevestigde uitstraling. Iets wat trots uitstraalt.

Uitleg logo 2

In het tweede logo dient de rijke natuur om ons heen als inspiratie.

Organische vormen staan hierin centraal. Het weerspiegelt het landschap en het water. De losse elementen vormen samen het beeldmerk zoals de plaatsen Voorne aan Zee vormen.

Door het kleurgebruik ontstaat er samenhang tussen strand en zon (oranje kleur), grasland, bossen en duinen (groene kleur) de binnenwateren (blauwe kleur) en natuurlijk de zee (donker blauwe kleur). Dit komt samen in een schild: een verwijzing naar het gemeentewapen en de rijke historie.

Kleuren logo 1

  • A)De groene kleur staat voor landschap, milieu, rust en is vriendelijk.
  • B)De donkerblauwe kleur staat voor water, is sterk, degelijk en geeft autoriteit mee.

Kleuren logo 2

  • A)De okergele kleur staat voor zand / zon.
  • B)De groene kleur staat voor gras / duinen.
  • C)De blauwe kleur voor de binnenwateren.
  • D)De donkerblauwe kleur voor de zee.

Vriendelijke letter logo 1

Het lettertype heeft een modern font gekregen. Dat maakt het logo benaderbaar en vriendelijk. Onderstaande voorbeelden geven u een gevoel hoe dit er straks uit komt te zien.

Vriendelijke letter logo 2

Het lettertype heeft een modern font gekregen. Dat maakt het logo benaderbaar en vriendelijk. Onderstaande voorbeelden geven u een gevoel hoe dit er straks uit komt te zien.

Zo zijn we gekomen tot deze twee varianten voor de nieuwe uitstraling van Voorne Aan Zee, met elk een eigen invalshoek. Welk logo past volgens u het meest bij de nieuwe gemeente?

Dit kan tot uiterlijk 21 september 2022. Uw mening helpt ons bij het maken van de uiteindelijke keuze. Deze keuze laten wij in oktober aan u weten via onder andere deze website.